La Marxa

46 km de recorregut

El proper 17 de març es celebrarà la 16a Marxa Sant Cugat – Montserrat. Aquesta és una caminada biennal no competitiva de 46 km amb un desnivell acumulat de 1.900 metres i organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat. Et permetrà caminar per indrets preciosos del Vallès i del Bages.

Enguany la caminada té un caràcter de sostenibilitat i respecte al medi ambient. El recorregut serà una mica més llarg que altres edicions però gaudirem de més vistes i passarem per menys zones urbanes.

INFORMACIÓ BÀSICA


El Club Muntanyenc Sant Cugat organitza un any mes la caminada popular de Sant Cugat a Montserrat, passant pels termes municipals de Sant Cugat, Rubí, Viladecavalls, Ullastrell, Olesa de Montserrat, Vacarisses, Esparraguera, Monistrol de Montserrat i amb arribada al Monestir de Montserrat.

Es una ruta exigent i cal tenir una preparació física mínima per a fer-la.

L’itinerari cerca passar pels indrets naturals que encara queden entre Sant Cugat i el monestir de Montserrat, tot travessant els nuclis de Rubí I Sant Cugat, també les urbanitzacions de les Martines,  riera de Sant Jaume, Ribes Blaves, i per camins Aeri i Monestir de Sant Cugat.

La ruta es troba convenientment senyalitzada en el seu recorregut, en particular en els punts que poden resultar perdedors. Donat que els senyals no són permanents, recomanem descarregar-se el track i seguir-lo en tot moment.


5:30h -06:45 PLAÇA DE L’OM: recollida dels dorsals. Això és imprescindible per estar acreditat a la Caminada.
6:00h – SORTIDA CAMINADORS DES DE LA PLAÇA DE L’OM (SANT CUGAT)
7:00h – SORTIDA CORREDORS DES DE LA PLAÇA DE L’OM (SANT CUGAT)

Senyalització: El recorregut estarà marcat amb fletxes i cintes biodegradables de la FEEC. Quan hi hagi una cruïlla important on s’ha d’abandonar el camí estarà indicada amb un senyal de pas barrat. Es prega seguir aquestes indicacions per tal de no perdre’s.
Els voluntaris del CMSC aniran enmig de la Caminada per resoldre els dubtes que calguin. Recordeu que tancant la Caminada hi ha un control escombra que treu els senyals i que ningú pot anar darrere.

Avituallaments: Hi haurà 5 avituallaments. Aquest son: Can BArata, Les Martines, Ribes Blaves, Aeri i Montserrat.
1 -A Can Barata- Sant Quirze (KM 5,94) s’oferirà l’esmorzar: Beguda calenta, brioxeria, fruita i aigua.
2-A Els 4 vents – Rubí (KM 15,86) donarem fruits secs, fruita i aigua.
3- Ribes Blaves – Olesa (KM 31,54) donarem entrepans, brioxeria, fruita i aigua. El dinar amb opció vegana s’ha de demanar prèviament a cmsc@cmsc.cat .
4-A l’Aeri de Montserrat (KM 42,53) donarem fruita i aigua.
5-A Montserrat (KM 46,07) s’oferirà Coca, vi dolç i aigua.


En els avituallaments es donaran líquids i menjars suficients per poder portar a terme aquesta caminada però es recomana que cada participant porti tot allò que cregui oportú per cobrir les seves necessitats. CADA PARTICIPANT HAURÀ DE PORTAR EL SEU GOT/AMPOLLA PER OMPLIR.

Hi ha l’opció de pujar a Montserrat amb l’Aeri (al control 4) per estalviar-se el desnivell final en cas que sigui necessari (no inclòs en el preu de la inscripció).

Arribada: El control d’arribada de la caminada estarà situat al costat de l’estació del tren Cremallera (Monestir de Montserrat). Estarà obert des de les 14:00h fins que arribi el grup escombra al voltant de les 18:30h.

Autocar de retorn: L’organització posa un servei d’autocars per tornar del monestir de Montserrat fins a Sant Cugat. Els viatges de l’autocar seran esglaonats, i ho faran en funció de com vagin arribant els participants. La primera sortida no es preveu abans de les 16 hores. L’arribada a Sant Cugat serà al costat del CAP, al carrer de Salvador Espriu. Podran fer ús d’aquest servei els participants que l’hagin pagat amb antelació. Només s’admetran incorporacions a darrera hora si quedessin places lliures. En cas de no utilitzar l’autocar i tenir-lo pagat, no dona dret a la devolució de l’import del viatge.

TRANSPORTS PÚBLICS
A Rubí: Ferrocarrils de la Generalitat, direcció Sant Cugat, Barcelona i Terrassa.
A Olesa de Montserrat: Ferrocarrils de la Generalitat, direcció Barcelona i Monistrol.
A l’estació de l’Aeri: Ferrocarrils de la Generalitat direcció Barcelona i Aeri a Montserrat.
A l’arribada: Aeri i Cremallera, que connecten amb els FGC.
Retorn a Sant Cugat: Aeri i Cremallera fins a Monistrol, Ferrocarrils de la Generalitat fins a Martorell i Rodalies RENFE fins a Sant Cugat.

PERFIL DE LA CAMINADA